Хижа Бузлуджа – Нова

Хижа „Бузлуджа Нова“ разполага с общо над 110 места в 15 двойни стаи, 10 апартамента и 5 студиа. Ресторантът им 120 места, просторна лятна градина, външно барбекю, кухня за гости. Вип и конферентната зала допълват уюта за Вас в хижа „Бузлуджа Нова“. За зимния сезон разполагаме със ски гардероб и разходка с джипове за нашите гости.

„Бузлуджа“ е разположен на едноименния връх, в сърцето на природен парк „Българка”, в Централна Стара планина. Намира се на 1441 м. надморска височина, на 20 км. северно от град Казанлък.

В района на връх „Бузлуджа“ има малка, но много добре поддържана ски писта. Ски бара ни предлага освежаващи напитки и отмора след дългия и забавен ден на пистата. Пътят до ски зоната е асфалтиран и добре поддържан по време на зимния сезон.

Като цяло мястото е отлично за начинаещи скиори, но в Бузлуджа могат да се правят и други вълнуващи неща. Местността е идеална за разходка сред природата. Гледката от панорамната сграда на върха е завладяваща. Пред очите се разкрива магическата долина на тракийските царе и древните могили, а в далечината се синеят водите на язовир „Копринка“, на чието дъно лежат останките на тракийския град Севтополис. В съседство се издига величественият връх Шипка и паметникът, построен в чест на загиналите в Руско-Турската Освободителна война.

Свържете се с нас: Пишете ни във фейсбук Messenger Телефон: 088 999 7751 Е-мейл: Фейсбук страница

Или ни намерете: Хижа „Бузлуджа Нова“, връх Бузлуджа, 5005, 6140 Казанлък, България Работно време: 09:00 – 17:00

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider